Exercitiile fizice si copiii

On November 22, 2010 by Ghita Liviu Costin

Exercitiile si copiii
Vom incepe cu cea mai mare greseala pe care cineva poate sa o faca atunci cand practica exercitii cu copiii si anume sa ii trateze ca pe niste mici adulti! Copii sunt in proces de crestere si in curs de dezvoltare rapid, acest lucru inseamna ca anumite aspecte fiziologice trebuie sa fie luate in considerare atunci cand este vorba de exercitii fizice:
Leziunile oaselor ce afecteaza cresterea
Cand majoritatea parintilor se gandesc la copii si la antrenamentul pentru castigare in greutate (bodybuilding), prima preocupare trebuie sa fie aceea de a fi siguri ca acest antrenament nu va afecta cresterea! Contrar conceptiei generale si anume ca antrenamentul de bodybuilding afecteaza cresterea, trebuie stiut faptul ca acesta va imbunatati, de fapt, oasele si sistemul muscular. In prezent, problemele de crestere sunt extrem de rare atunci cand copiilor li se ofera un program bine definit, problemele leziunilor legate de crestere le intalnim mai frecvent in sporturile dinamice cum ar fi: tenis, baseball etc.
O alta conceptie gresita despre leziunile legate de crestere este ca se va intampla fara sa fie observate, de fapt este destul de dureros pentru ca la propriu spus se rupe partea de sus a osului.
Copiii au rata cardiaca mai mare si tensiunea arteriala mai joasa. Un copil are inima mai mica si un volum mai mic de sange decat un adult astfel incat inima copilului compenseaza prin batai ale inimii mai dese de mai multe ori pe minut. Presiunea sangelui a unui copil este de asemenea mai mica decat la un adult, deoarece acest lucru este direct proportional cu marimea corpului. Presiunea sangelui ajunge la nivelul unui adult dabia la sfarsitul adolescentei.
Copiii au nevoie de mai mult oxigen si au o capacitate limitata de a efectua activitati anaerobe ca urmare a productiei limitate de enzime necesare pentru a furniza energie, in lipsa de oxigen.
Glandele sudoripare la copii nu sunt inca pe deplin dezvoltate, astfel incat acestea sunt mai putin eficace la racirea prin evaporare decat la adulti. Asigurati-va ca bea multa apa si face intotdeauna exercitiile fizice in haine din bumbac.
Daca sunteti interesati ce exercitii fizice putem pune in practica pentru copiii nostri cititi si Fitness pentru Copii!

Napati.ro

2 Responses to “Exercitiile fizice si copiii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>