Calculator de calorii

Calculeaza necesarul de calorii zilnice in functie de activitatea fizica cu ajutorul calculatorului caloric. Calculatorul pentru necesarul de calorii emite rezultate atat pentru barbati cat si pentru femei in functie de datele introduse si activitatea fizica!
Categorie: Fitness +
Autor:
Ultima actualizare:
Joi,
Link: Calculator calorii

Calculeaza necesarul zilnic caloric

Inaltimea se va scrie de genul: 180 sau 190 ori 165 fara nici un fel de punct sau virgula!

Inaltimea:  
Greutatea:  
Varsta:   ani
Rezultatul pentru Barbati : 
Rezultatul pentru Femei : 
Tipul de Activitate: Rezultatul pentru Barbatii Rezultatul pentru Femei
Activitate
Sedentara
stat pe scaun aproape toata ziua, condus automobil, lucrat la Pc, gatit, sport foarte rar
Activitate
Usoara
exercitii sau plimbari de 3-5 ori pe saptamana efectuate intr-un ritm scazut, 3 sau 4,5 km strabatuti la pas in decursul a 30 de minute, ingrire copii, munca la garaj, golf
Activitate
Moderata
exercitii sau plimbari de 4,5 sau 6 km de 3-5 ori pe saptamana, munca grea acasa, munca in curte, mersul cu bicicleta, tenisul, dansul
Activitate
Intensa
exercitii de 5-7 ori pe saptamana circa 1 ora 1 oara 30 de minute antrenamentul, munca in constructii, alpinismul, sportul de performanta
NOTE: Your browser must support javascript for the calculator to work.

Aceste rezultate sunt estimative pentru a-ti mentine greutatea actuala. Ai observat ca numarul de calorii creste odata cu cat activitatea este mai intensa.

Daca vrei sa slabesti scade din rezultatul obtinut 250 de calorii pentru a pierde circa 1kg pe saptamana sau in caz contrar pentru ingrasare aduna cu 250 calorii rezultatul pentru a castiga cate 1kg pe saptamana.

In caz ca rezultatul este 1200 de calorii sau mai mic trebuie sa tragi semnalul de alarma deoarece din punct de vedere nutritional esti prea slab respectiv slaba! Nu este recomandat sa slabesti 2 kg pe saptamana sau sa te infometezi, mai repede apuca-te de un sport!

Cate calorii trebuie sa consumi zilnic

Cat trebuie sa consumam zilnic? Consumul energetic se poate constata printr-un calcul denumit Schofield. Atentie, pe langa rezultatul care reiese din calcul se mai adauga un numar de kilocalorii in functie de activitatile fizice zilnice. Si cand dormim consumam calorii. Pentru o activitate usoara mai adaugi 20%, pentru o activitate medie 25% si daca esti sportiv sau muncesti intr-un domeniu epuizant fizic se adauga si mai mult. Pana si o persoana care nu se poate ridica din pat trebuie sa mai puna 10% la cifra finala.

O femeie cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani urmeaza formula: 14,8 X numarul de kilograme + 485. De exemplu, o femeie cu o greutate de 70 de kg ar trebui sa consume zilnic aproximativ 1.500 de kilocalorii (kcal) la care se adauga procentul de care vorbeam mai sus, in functie de persoana. Daca este o femeie activa, dar nu sportiva, 25% din 1.500 inseamna 375, deci in total ar fi 1.875 kcal.

O femeie cu varsta intre 30 si 60 de ani urmeaza formula: 8,1 X numarul de kilograme + 842. O femeie tot cu 70 de kg, dar cu varsta specifica acestei sectiuni, trebuie sa consume zilnic aproximativ 1.400 de kilocalorii. Evident ca se tine seama daca este o persoana sedentara sau sportiva, daca are activitati ce necesita un efort crescut (ceea ce implica un consum mai mare).

Fetele tinere, cu varsta intre 15 si 18 ani trebuie sa urmeze formula: 13,3 X numarul de kilograme + 690. O tanara cu 70 de kg ar trebui sa consume un pic peste 1.600 de kilocalorii.

Un barbat intre 18 si 30 de ani trebuie sa urmeze formula: 15 X numarul de kilograme + 690, adica, la o greutate de 70 de kg se presupune un consum de circa 1.750 de kilocalorii. Aceste formule sunt prezentate in 'Ghidul Alimentatiei Sanatoase' (Societatea de Nutritie).

Completeaza tabelul de mai jos si afla cate calorii trebuie sa consumi zilnic pentru a te mentine la greutatea actuala.

Daca doresti sa slabesti completeaza categoria ,,Greutate" cu numarul de kg dorite, astfel vei primi informatii utile pentru a ajunge la greutatea dorita! Deasemenea poti selecta un nou tip de activitate in caz ca te gandesti serios sa faci un sport!!

Odata selectat numarul de calorii dorite si pus in practica rezultatele sunt urmatoarele : 0,5kg sau 1kg pe saptamana (rezultatele difera de la o persoana la alta)

In caz ca vrei sa te ingrasi completeaza categoria ,,Greutate" cu numarul de kg dorite apoi in functie de numarul de calorii creeaza-ti un meniu iar rezultatele cu aproximare sunt de 0,5kg sau 1kg pe saptamana in plus. Poti sa-ti schimbi si tipul de actvitate fara a mai modifica meniul pe care-l ai!

Incearca si noul calculator de consum caloric si vezi cate calorii ai consumat astazi in functie de activitatea ta !

Dupa ce ati obtinut numarul de calorii dorit, completati si testul profilului metabolic pentru a afla procentajele de proteine, carbohidrati si grasimi . Sau daca va cunoasteti deja tipul metabolic dati click aici pe calculator proteine, carbohidrati si grasimi
—› Pentru a salva rezultatul obtinut, aveti nevoie de crearea unui cont! Creeati cont aici!

Vezi mai multe calculatoare fitness!

back

Scroll ↑↓