Votat : Extrem de folositor
Știri Acasă Nou pe fitness-god.ro ? Log in !
căutare vocală

Antrenament bodybuilding Forte

Antrenament forte

Program de antrenament bodybuilding forte compus din 3 tipuri de antrenamente pentru bodybuilding executate la un interval de timp prestabilit. Lucreaza toate grupele musculare.
Categorie:antrenamenteBodybuilding
Autor:
Ultima actualizare:
Link: antrenamenteBodybuilding/antrenament_bodybuilding_forte.php

Antrenament bodybuilding Forte

Antrenamentul bodybuilding forte este de fapt un program de antrenament compus din 3 tipuri de antrenamente diferite executate pe rand la un interval de timp! Acest program va lucra toate grupele musculare, pieptul si spatele, cvadricepsii, femuralii, spatele inferior, bratele si umerii. Fiind un program intens necesita 2 zile pauza dupa fiecare antrenament!

Luni

Antrenament 1 Piept si Spate

Acesta va fi un antrenament axat pe exercitii de baza. Incepeti cu exercitii usoare de incalzire generala, pentru aproximativ 10 minute, pentru a pregati sistemul cardiovascular pentru efortul ce urmeaza. Dupa incalzire sa trecem la un exercitiu preferat de multi culturisti si anume impisul din culcat. incepem cu 10-15 repetari cu bara goala, iar apoi continuati cu doua, trei serii in metoda piramidei, crescand usor greutatea, fara a forta. Aici incepe antrenamentul propriu-zis.

Exercitii:

Impins din culcat pe banca orizontala 5 serii a cate 5,4,3,2,1 repetari 

Incarcati bara cu o greutate cu care puteti face cu greu 5 repetari, efectuati acest set. Dupa o pauza de 2-3 minute, adaugati 5-10 kg si faceti patru repetari. Urmeaza un set de trei repetari dupa ce ati adaugat inca 5-10 kg pe bara, apoi alte doua seturi de doua repetari respectiv o repetare, cu pauze de 2-3 minute intre ele. 

Impins din inclinat cu gantere, o serie a cate 5 repetari x 3 descrescator. 

Urmeaza impinsul inclinat cu gantere. Alegeti trei perechi de gantere grele, in ordine descrescatoare. Asezati-le in fata bancii inclinate, in asa fel incat sa le aveti la indemana. Ganterele trebuie alese in asa fel incat sa facem cu greu 5 repetari. Incepem prima serie cu ganterele cele mai grele, efectuam 5 repetari, apoi fara pauza continuam inca doua serii cu celelalte doua perechi de gantere pe care le avem in fata, tot a cate 5 repetari. Acesta este un set descrescator de mare intensitate care va construi masa musculara in pectoralii vostri superiori. Nu repetati acest set descrescator, unul singur este suficient. Dupa o pauza de 4-5 minute este timpul sa trecem la antrenamentul spatelui

Ramat cu bara sau ramat incalecat cu bara T 5 serii a cate 5 repetari

Alegeti unul din urmatoarele exercitii: ramat orizontal cu bara sau ramat cu bara T. Daca de exemplu puteti efectua 5 repetari cu o greutate de 70 kg, incepeti doua serii de 5 repetari, prima cu 40 kg, a doua cu 55 kg. Chiar daca puteti face mai multe repetari, nu treceti de 5. Urmeaza trei seturi de 5 repetari cu 70 kg, intre care faceti pauze de 2-3 minute.

Tractiuni la bara 2 serii cu maxim de repatari

Doua serii de tractiuni la bara, cu maxim de repetari, eventual cu ajutorul unui partener, incheie antrenamentul spatelui. 

Ridicari de umeri cu haltera 5 serii in total: - 2 serii a cate 6-8 repetari; -3 serii 1 singura repetare

Urmeaza antrenarea muschiului trapez, cu ridicari de umeri cu haltera prin fata. Faceti 5 serii in care cresteti greutatea, efectuand intre 6 si 8 repetari pe set. La ultimele trei serii veti face doar o repetare, contractand puternic muschii in partea de sus a miscarii pentru doua secunde.

Marti si Miercuri Pauza

Joi

Antrenament 2 (cvadricepsi, femurali, spate inferior)

Incepeti antrenamentul pentru cvadricepsi cu incalzire la bicicleta stationara pentru a aduce sangele in coapse, dupa care incepeti cu genuflexiuni.

Genuflexiuni 5 serii a cate 5 repetari

Folositi metoda 5 x 5 pe care ati folosit-o si la ramatul pentru spate. Genuflexiunile sunt un exercitiu greu, asa ca daca la ultima serie nu puteti face mai mult de 2-3 repetari, este in regula. Faceti genuflexiunile complet, pana la punctul in care coapsele voastre ajung paralele cu solul. Genuflexiunile si indreptarile sunt cele mai productive exercitii pe care le puteti face in stadiul de culturist obisnuit. Ele vor construi pentru dumneavoastra masa musculara si forta de care aveti nevoie in trenul inferior. Odihniti-va aproximativ 5 minute inainte de a trece la exercitiul urmator, care este flexia picioarelor la aparatul pentru femurali.

Flexia picioarelor pentru femurali 2 serii descrescatoare a cate 8 repetari apoi 3 serii descrescatoare

Dupa o serie de incalzire, efectuati doua serii descrescatoare, in care un partener va ia din greutate de 2 ori pe parcursul unei serii. Astfel veti face 8 repetari cu o greutate maxima, dupa care de doua ori 6 repetari cu greutati descrescatoare, fara pauza. 

Indreptari 1 serie a cate 20 de repetari

Al 3-lea si ultimul exercitiu este “indreptarile cu haltera”, din care veti face o singura serie maximala, dupa ce in prealabil ati efectuat o serie de incalzire. Alegeti o greutate cu care puteti face 10 repetari grele, si incercati sa faceti 20 de repetari, cu 1-2 opriri de cateva secunde in care inspirati si expirati de cateva ori, ducand apoi pana la capatseria de 20. Este un set foarte dur care va va epuiza. Optional puteti face la finalul antrenamentului cateva serii pentru gambe la aparat, din sezand.

Vineri si Sambata Pauza

Duminica

Antrenamentul 3 (brate si umeri)

Flexii cu bara pentru bicepsi 5 serii a cate 5,4,3,2,1 repetari combinate cu: Impins cu priza apropiata pentru tricepsi 5 serii a cate 5,4,3,2,1 repetari Dupa ce va incalziti, este timpul superseriilor si al repetarilor fortate. Veti cupla intr-un superset flexiile cu bara pentru bicepsi cu impinsul cu priza apropiata pentru tricepsi, in 5 serii a cate 5,4,3,2,1 repetari. incalzirea specifica se va face cu bara goala, atat la flexiile pentru bicepsi cat si la impinsul cu priza apropiata. Adaugati greutati la fiecare set, pana cand nu puteti face decat o singura repetare. La acest superset va veti odihni intre seriile de bicepsi-tricepsi aproximativ 2 minute. Lucrand doua grupe musculare antagoniste veti obtine o pompare deosebita si o mai buna contractie musculara. 

Impins cu bara pentru umeri de la piept sau de la ceafa 1 serie a cate 8 repetari si 3 serii a cate 5 rep.

Urmeaza antrenamentul umerilor cu un exercitiu des folosit pentru masa musculara si forta, impinsul cu haltera de la piept sau de la ceafa, din sezand pe o banca. impingeti haltera numai pana in punctul in care ajunge deasupra capului. La primul set alegeti o greutate cu care puteti efectua 8 repetari, apoi mariti greutatea si mai faceti 3 seturi de cel putin 5 repetari. Acest ultim antrenament este ceva mai usor decat primele doua. Urmeaza o binemeritata odihna de doua zile. Luati-va suficient timp de refacere intre doua antrenamente pentru a putea lucra la maxima intensitate. Nu cadeti insa nici in cealalta extrema, de a nu merge la sala din lene. Daca nu v-ati antrenat de ceva timp, incepeti cu antrenamente mai putin intensive pentru primele doua saptamani inainte de a trece la acest program. Daca insa va antrenati constant dar folositi metode de antrenament traditionale, luati-va doua saptamani de pauza inainte de a incepe acest program. Fiti atenti la alimentatie! Mancati din abundenta proteine si carbohidrati de calitate. Nu faceti economie la bani in detrimentul calitatii produselor folosite. Un produs mai ieftin inseamna calitate redusa, deci si rezultate reduse. Acest program de antrenament pentru hardgainer-i s-ar putea sa va para simplist sau macar neobisnuit, dar dupa ce il veti incerca va veti convinge singuri ca este foarte eficient.

Te intereseaza rubrica antrenamenteBodybuilding ? | Vezi postari recente ! | «- inapoi

MOTIVEAZĂ-TE

Tăguiește cel mai puternic prieten al tău pe facebook !Motivează-te !

nu este vorba daca poti, ci daca vei incerca !Motivează-te !

Nu trebuie sa astepti sa ai timp. Trebuie sa-ti faci timp.Motivează-te !

Nu aștepta să-ți atingi scopul pentru a te mândrii. Fii mândru pentru fiecare pas pe care îl faci pentru a-ți atinge scopul !Motivează-te !

Lacrimile iti vor aduce simpatie, antrenamentele rezultateMotivează-te !

O singură persoană care face sport este mult mai bine decât 50 de persoane care doar pălăvrăgesc.Motivează-te !

Orice reusita mare este rezultatul muncii din greu si asteptarii.Motivează-te !

In momente de incertitudine, inchide ochii, imagineaza-te peste un an ... dupa care treci inapoi la ANTRENAMENT !Motivează-te !

Succesul nu este daruit, este obtinut! ... In sala de forta, in ring, pe pista sau pe teren cu sange, transpiratie si uneori cu lacrimi!Motivează-te !

SPONSORIZATE

Monitorizează-ți stilul de viață !

Distribuie pe Facebook !