Votat : Extrem de folositor
Știri Acasă Nou pe fitness-god.ro ? Log in !
căutare vocală

Secrete ale fitness-ului

Sfaturi si secrete utile

Afla secretele exercitiilor fizice, seturilor si repetarilor, proteinelor si secretele antrenamentului cardiovascular !
Categorie:fitness
Autor:
Ultima actualizare:
Link: fitness/secrete_ale_fitness-ului.php

Secrete ale fitness-ului

Secretul exercitiilor fizice

In primul rand trebuie sa ne gandim la ce rezultate dorim sa obtinem in urma unui program de exercitii fizice. Nu este
indicat sa alegem un antrenament dintr-o revista sau unul clasic doar pentru ca majoritatea il practica. Este bine sa tinem cont de obiectivele noastre, de tipul somatic si grupele musculare la care suntem deficitari, tinand cont de toate acestea putem sa construim un antrenament cu exercitii fizice corespunzatoare.

Secretul seturilor si repetarilor

Odata selectat antrenamentul dorit este timpul sa-l punem in practica! Cate repetari si serii sa facem? Sunt sigur ca avem deja o idee formata, in general 3 seturi a cate 12-15 repetari este un sfat bun insa nu in toate cazurile!Numarul de seturi si de repetari depinde de activitatea in sine, nu exista un numar general pentru orice obiectiv sau orice antrenament. Pentru inceput 3 seturi a cate 12-15 repetari este perfect, insa in timp ar putea fi necesar mai mult sau mai putin! Ideea este sa gandim in perspectiva, sa iesim din cutie cum s-ar spune, fara idei preconcepute, acest lucru ne va ajuta sa ne pastram mintea si corpul in afara monotoniei sau stresului.

Secretul proteinelor

Proteinele au o importanta majora pentru atingerea scopurilor noastre! Avem nevoie de proteine la fiecare masa, indiferent de obiectivele noastre, indiferent daca practicam culturism sau fitness, chiar daca nu vrem sa punem masa musculara, tot avem nevoie de proteine! Corpul foloseste aminoacizii din proteine pentru a repara daunele care au loc in mod natural in corpul nostru zi de zi, chiar daca nu facem exercitii fizice. In cazul in care facem exercitii fizice, in functie de intensitatea acestora vom avea nevoie de un numar mai mare sau mai mic de proteine.
Avem nevoie de suplimente de proteine? Raspunsul poate sa fie si "da" si "nu"! Depinde de programul nostru de
antrenament si de aportul nutritional pe care-l luam din mancare. Trebuie sa ne decidem daca luam cel putin 20% de
calorii din proteine zi de zi pentru un antrenament moderat si 40% de calorii din proteine zi de zi pentru un antrenament intens. Daca nu atingem aceste procente din alimentatia de zi cu zi atunci avem nevoie de suplimente de proteine sau cel putin sa marim cantitatea de carne slaba bogata in proteine.

Secretele antrenamentului cardiovascular

Nu va lasati pacaliti de ideea preconceputa si anume ca antrenamentul cardio arde foarte multe calorii! Este gresit, antrenamentul cardio nu arde asa multe calorii!
Ca sa intelegem mai bine pentru ce este bun antrenamentul cardiovascular, vom aborda o tactica simpla si pe intelesul tuturor: cardio inseamna inima iar vascular inseamna sistemul circulator, venele si arterele, de aici reiese ca antrenamentul cardiovascular este benefic pentru imbunatatirea eficientei si puterii inimii si implicit a sistemului circulator.
Trebuie tinut cont de faptul ca daca nu-l practicam corect nu vom profita de beneficiile lui. Indiferent de metoda pe care o alegem va trebuie sa depunem efort de la moderat la intens si deasemenea trebuie sa practicam diferite activitati fizice si diferite cantitati de timp pentru antrenamentul cardio. De exemplu daca alergam pe banda timp de 30 de minute la aceeasi intensitate zi de zi, in scurt timp corpul se va obisnui iar progresul va stagna.
Trebuie sa schimbam fie activitatea ca de exemplu in loc de banda de alergat sa folosim bicicleta medicinala, fie cantitatea de timp alocata acestui exercitiu ori intensitatea!

Te intereseaza rubrica fitness ? | Vezi postari recente ! | «- inapoi

MOTIVEAZĂ-TE

Nu ai nici o scuza pentru felul cum arati, nu ai nici o scuza pentru felul cum te simti ! E timpul sa te schimbi !Motivează-te !

Nu exista nici o scurtatura pentru a ajunge in locurile care merita vizitate !Motivează-te !

Ce o sa faci cu unica ta viata ?Motivează-te !

Nu este despre de câte ori ești doborât la pământ; este despre de câte ori te poți ridica !Motivează-te !

Antreneaza-te ca o bestie, arata ca o frumusete !Motivează-te !

Fitness-ul nu este despre a fi mai bun decât restul, este despre a fi mai bun decât obișnuiai tu să fii.Motivează-te !

Când încetezi să-ți mai urmărești scopurile, literalmente comiți : sinucidere spirituală !Motivează-te !

Dificil nu inseamna imposibil, inseamna ca doar trebuie sa muncesti mai mult !Motivează-te !

PUNE O HÂRTIE DE 1 leu de fiecare dată când te antrenezi. Setează-ți scopul la 100 de antrenamente. Odată atins răsfață-te cu 100 RON. Succes !Motivează-te !

SPONSORIZATE

Monitorizează-ți stilul de viață !

Distribuie pe Facebook !