Votat : Foarte folositor
Știri Acasă Nou pe fitness-god.ro ? Log in !
căutare vocală

Hormoni peptidici

Suplimente alimentare interzise

Hormoni peptidici interzisi in sport ca : eritropoietina, hormonul de crestere, IGF-1, gonadotropina corionica , LH, insulina si corticotropinele.

Hormoni peptidici interzisi in sport ca : eritropoietina, hormonul de crestere, IGF-1, gonadotropina corionica , LH, insulina si corticotropinele.

Hormoni peptidici ( eritropoietina, hormonul de crestere, IGF-1, gonadotropina corionica , LH, insulina, corticotropinele)

Eritropoietina


Eritropoietina creste productia de celule rosii in organism prin cresterea hemoglobinei si a aportului de oxigen. Are efecte asupra sanatatii ca: presiune crescuta a sangelui, spasme, frisoane, tulburari de coagulare, embolism pulmonar, tumefactii, migrene.

Hormonul de crestere


Hormonul de crestere hipofizar (somatotropina) este cel mai puternic hormon anabolizant din corpul omenesc.
Administrat inainte de pubertate poate induce gigantismul iar dupa pubertate acromegalie, reactii alergice, HTA craniana, diabet, tulburari endocrine si de comportament; inainte cand produsul se prepara din hipofize de cadavre a putut induce sindromul Krentzfield – Jacob, insa azi se prepara pe cale genetica. HORMONUL DE CRESTERE (hGH) “Un preparat cu adevarat extraordinar – cel mai eficient produs pentru dezvoltarea musculaturii. Este unicul preparat care te face sa uiti chiar si de o proasta predispozitie genetica, deoarece el ajuta pe oricine sa obtina o crestere a masei musculare. Dar Hormonul de Crestere prezinta si cel mai mare risc la care se poate expune un atlet, pentru ca reactiile adverse sunt ireversibile “ – astfel a scris în cartea sa “ Îndrumar de steroizi ilegali “ marele “guru” în domeniul steroizilor, Dan Duchaine ( în prezent decedat ).
Hormonul de crestere are efecte negative asupra sanatatii ca: afectarea cresterii in inaltime in adolscenta,diabet, afectiuni cardiace, afectiuni ale glandei tiroide, boala Creutzfeld-Jakob chiar moarte!

Insuluina


Indiscutabil, utilizarea insulinei a provocat schimbari considerabile în bodybuildingul profesionist. În prezent multi profesionisti iau insulina concomitent cu hormon de crestere, steroizi, Clenbuterol, hormoni tiroidieni si/sau IGF-1. În o asa combinatie insulina poate fi chiar mai eficienta si aduce suportul ca hormonul de crestere si IGF-1 sa devina constructori puternici de musculatura si factori de ardere intensa a grasimilor.(citat dupa B.H. Phillips).
Reactiile adverse ale administrarii insulinei: Hipoglicemia, transpiratie rece, piele palida, oboseala, nervozitate sau tremuraturi, foame excesiva, tulburari de vedere, anxietate, greata si palpitatii. Hipoglicemia severa poate duce la inconstienta si chiar moarte!

IGF-1


IGF–1. El reprezinta un lant de 67 aminoacizi, care se apropie structural de forma premergatoare insulinei, acea forma care se gaseste în pancreas pâna când se transforma în insulina pura. Se sustine ca IGF–1 nu numai copiaza calitatile anabolice si anticatabolice ale insulinei, dar le si accentueaza. Dupa cum s-a constatat, IGF–1 se produce în diferite organe, dar în primul rând în ficat. Este interesant faptul ca secretia de IGF–1 este
stimulata de catre hormonul de crestere, asa ca efectul anabolizant al acestui hormon ar putea fi atribuit nu hormonului însusi ci chiar IGF–ului. Cercetarile suplimentare au aratat ca sinteza de IGF–1 este direct legata de un regim alimentar bogat în proteine si calorii (dieta hipercalorica si hiperproteica). Dietele restrictive
(hipocalorice si hipoproteice) reduc secretia de IGF–1 deja dupa 24 de ore de la începutul dietei si în
continuare secretia scade cu 10–15% pe parcursul urmatoarelor 7–10 zile. Scaderea nivelului de IGF–1 în sânge pâna la minimum duce la pierderea de azot în organism si în consecinta, distrugerea tesutului muscular.

GONADOTROFINA CORIONICA (hCG)


hCG atrage atentia sportivilor deoarece acest hormon detine aproape aceleasi calitati ca si hormonul luteinizant, secretat de hipofiza. La barbati hormonul luteinizat stimuleaza celulele sexuale din testicule si intensifica
secretia de hormoni androgeni (testosteron). hCG injectabil este folosit de sportivi pentru a avea o secretie intensa de testosteron. Pe masura reducerii dozei de steroizi si mai ales dupa încetarea administrarii lor,
sportivii resimt o importanta scadere de forta si greutate. Acest fenomen se explica în primul rând prin faptul ca înca de la începutul curei de steroizi are loc dereglarea arcului “hipotalamus – hipofiza – testicule“.
Efectele negative asupra organismului sunt multiple: acnee, calvitie, hipertrofia prostatei, reducerea secretiei de testosteron natural din corp.
De ce sunt interzisi?
Sunt interzisi deoarece au efecte anabolizante.

LH


LH este un gonadotropine. Ei au fost extrase din glandele pituitare. Un gonadotropina este orice substanţă care stimulează gonade (ovare, testicule). Este heterodimeric (prophase initiaza de mitozei), cu o subunitate alfa identic cu LH (hormonul luteinizant), FSH (hormon foliculostimulant) ÅŸi TSH (hormon de stimulare tiroidiană). LH este astfel cum este menÅ£ionat mai sus este numit gonadotrofina deoarece stimuleaza gonadele (testiculele). Este produs în celule pituitare ÅŸi este alcătuit dintr-un lanÅ£ beta de 115 aminoacizi ÅŸi un lanÅ£ alfa 89 de aminoacizi. În testicule, LH se leagă de receptorii de pe celulele Leydig, care la rândul său, stimulează sinteza si secretia de testosteron.
Efectele adverse sunt similare celor de la GONADOTROFINA CORIONICA (hCG) si anume: acnee, calvitie, hipertrofia prostatei, reducerea secretiei de testosteron natural din corp.
De ce sunt interzisi?
Sunt interzisi deoarece au efecte anabolizante.

Corticotropinele


Corticotropina ACTH este un polipeptid constituit dintr-un lant drept format din 30 aminoacizi.
Corticotropina stimuleaza descarcarile hormonilor glucocorticoizi suprarenalieni si in mod secundar au unele activitati metabolice, asupra metabolismului glucidic (cresterea glicemiei prin gluconeogeneza) protidic (efecte catabolice) si lipidic (efecte lipolitice) precum si scaderea numarului de eozinofile din sangele circulant.

MOTIVEAZĂ-TE

O să devin mai puternic / ă decât cea mai puternică scuză a mea ! Motivează-te !

Adevarata esuare are loc atunci cand incetezi sa mai incerci. Nu te opri ! Nu te opri pentru ca te simti obosit/a, mergi inainte pentru ca aproape ai reusit ! Motivează-te !

Esti la un antrenament distanta de o buna dispozitie !Motivează-te !

Tăguiește cel mai puternic prieten al tău pe facebook !Motivează-te !

Ce mai astepti? Fi mandru, dar niciodata prea multumit... Succesul este cea mai buna forma de razbunare !Motivează-te !

Atitudinea este un lucru mic care face o MARE diferență !Motivează-te !

Acesta nu este un website... este o calatorie, vizualizeaza acest videoclip ! Motivează-te !

Provocarea este de a fi tu însuți într-o lume care încearcă să te facă să fii la fel ca toți ceilalți.Motivează-te !

Nivelul tau de fitness este 100% mental Corpul tau nu va merge unde mintea nu-l impinge !Motivează-te !

SPONSORIZATE

Monitorizează-ți stilul de viață !

Distribuie pe Facebook !